Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g entrecote 8 kokta potatisar 4 tomater 2 hela vitlökar 1 fänkål 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Medelhavssmör: 75 g Arla® Svenskt Smör ½ pkt saffran 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk hackad färsk timjan ½ tsk flingsalt
Gör så här. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärning
Servera gärna med potatispuré, ättiksgurka och persiljesmör. Gör så här. Lägg ströbrödet i en bunke, häll över gräddmjölken och låt svälla minst 10 min
Ta ut köttet ur kylskåpet och låt det bli rumstempererat medan grillen värms upp. Beroende på om du grillar en hel köttbit eller entrecote i skivor, tar det olika tid på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.