En specialare i min tappning är grilladkorv (inte vanlig grillkorv då, vilket barnen ville ha, utan som här en salsiccia med timjan och citron och en annan också alspånrökt korvmed fänkål och äpple) i tunnbrödmed potatis- och palsternacksmos, johnnys senap, ketchup och friterad lök
Idag blev det premiär grillat, det blev… Grillad fläskytterfilé späckad med kryddig korv. Några drag med pepparkvarn men var sparsam med salt då sälta finns i både korv och bacon
Kavla varje bol till remsor o rullar in korven. 1 l vetemjöl ( special)4 dl vatten ( ljummet)2 msk socker1 ,5 tsk salt20 g jäst Lös upp jäst med lite vatten. Ha degen i en skål o pensla med olja o låt jäsa 1 timme. Koka 1L vatten o blanda i 0,5 dl bakpulver o doppa varje bröd i hett vatten o lägg på bakplåtspapper o baka dem på 200 grader till dem få fin färg. Pensla dem med smält smör när dem ha gräddat färdigt 1 l vetemjöl
Servera till en grilladkorvmed hög kötthalt. Bästa tillbehöret till den grilladekorven. Jag tycker mycket om att grilla korv på både vintern och sommaren när jag är ute i skogen, här en lättlagad räksallad att ta med som tillbehör till korven
Smaka av med salt och peppar. Grilla korvarna och lägg dem i korvbröd. Mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar och koka ihop lite till önskad konsistens
Snitta korvarnamed en vass kniv på ett par ställen. Blanda och smaka av med salt och peppar. Servera med potatissallad, mâchesallad, skivad gurka och rädisor
Smaka av med salt och peppar. Grilla korvarna och lägg dem i korvbröd. Mixa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar och koka ihop lite till önskad konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.