Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Salta, peppra och pensla dem med oljan. Servera med. Rivet skal och saft av 1 välborstad lime. Såsen. Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå i kylskåp ca 20 minuter
Grillade paket av rosévinsbrässerad torskrygg med grön sparris. Grillade limehalvor. Bryt av den grova biten på sparrisen och skala den sedan med en potatisskalare, lägg sedan hälften av sparrisen på varsin torskrygg
Sallad med persikorOlika sorters salladerCocktailtomater (dela)Mozarella (skär i bitar)Persikor (konserverade, skär i skivor)Pinjenötter (rosta försiktigt, bara lite färg)Rödlök (hackade)Bland det bästa på sommaren är när mamma gör sin grillsås, härliga minnen från lata dagar på stranden och sena middagar till ljudet avhavet
Ett riktigt fylligt vin med många mörka bär som blåbär och svartavinbär i både smak och doft, kraftfullt och fruktsyrigt så det förslår och riktigt, riktigt bra till den grillade fläsksidan
Ta ut grönsakerna, blanda ner fetaosten, färska basilikablad och avslutamed resten av dressingen. Ta hälften av dressingen och blanda i sojan, pensla kotletterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.