Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Jag serverade den med färskpotatis och dillmajonnäs - egentillverkad, men självklart går det bra att använda färdig majonnäs
Grillad lax. Hacka gräslök och körvel och blanda med potatisen. Smaksätt med salt och peppar från kvarn. Skiva gurkan med osthyvel/potatisskalare och lägg det på laxen
Blanda matlagningsyoghurt med sweet chilisås. Bakad färskpotatis med gräslökssmör. Skär ett kryss på toppen av varje potatis och krydda med salt och svartpeppar
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade
Igår grillade vi lax, heeelt underbar sådan. Helgen måste jag säga har varit riktigt bra med god mat, underbart väder och slutligen ett SM-guld i hockey
Grillad Fläskfilé. Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Gnid in den med lite olivolja, salta och peppra efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.