Pensla grönsakernamed olivolja och grilla dem i grillpanna, eller stek i stekpanna. Mosa potatisen och blanda med äggulor, olivolja, riven parmesan, basilika, salt och svartpeppar
Fortsätt sedan medoxfilén som förberetts tidigare med kryddning och brynt runt om. Värm under tiden grönsakerna i ugnen, skiva upp oxfilén i centimetertjocka skivor och lägg köttet på toppen av grönsakerna
Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
grillad pepparbiff som i helgen, eller till färsbiffen, kotletten osv. Att rosta potatis medgrönsaker i ugnen på en plåt med lite flytande smör/rapsolja eller bara lite olja blir jättegott till en köttbit, t
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans medgrillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Jag serverade mina grilladegrönsakermed hummus. Pensla alla grönsakermed marinaden. Inlägget Marinerade grilladegrönsaker dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Pressa ner vitklöken i smöret, smaka av med salt och peppar. Servera de frästa grönsakerna bredvid. Lägg upp köttet på en tallrik och toppa med vitklökssmöret
Grilladoxfilémed madeirasåsPortioner. Låt reducera till hälften, smaka av med salt och vitpeppar, avsluta såsen med smöret och resten av madeiran precis före servering
Krydda med salt och svartpeppar. Skär grönsakerna i mindre bitar. Placera filéerna ovanpå grönsakerna. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 min tills grönsakerna blivit mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.