Vispa hasselnötscrème, färskost, florsocker fluffigt och klumpfritt med en elvisp i ca 1 min. Häll grädden över chokladblandningen och vispa ihop med en visp tills smeten blir fluffig, ca 30-45 sekunder
Späd eventuellt med mjölk eller apelsinjuice för att få en tunnare chokladdipp. Vill man njuta i lugn och ro så ställer man chokladdippen över ett värmeljus
Servera chokladdippen tillsammans med maränger och färska jordgubbar. Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret
Grillkycklingar är i allmänhet mindre, så räkna med att du behöver två stycken till detta recept. Du kan med fördel förbereda allt och sedan hetta upp i långpanna i ugnen strax innan gästerna anländer
Det går i ärlighetens namn sådär med det där löftet. Vit chokladdipp till frukttallriken - Kanske vill man redan dagen innan det nya året kickstarta löftet om att bli fit, smal och trevlig
Bjud salladen till grillat kött eller fisk eller till grillkyckling eller grillad korv. Använd kinakål eller finstrimlad vitkål och servera med en sås på soya, smaksatt med litet honung
Kycklingen som jag använde i fyllningen var rester från en köpt grillkyckling, en av de där dagarna när det varken fanns tid eller lust till matlagning
En gödkyckling väger vanligtvis runt kilot, väljer du i stället den mindre sorten, s k "grillkyckling", får du ta två, eftersom dessa i regel väger mycket mindre
Blanda med en slickepott, stora tag så att du får in lite luft i chokladdippen och den tjocknar. Vispa med elvisp tills det blir ljusbrunt och lite fluffigt
Ta den smälta chokladen och tillsätt sirapen i en kastrull med värme på, rör om hela tiden. Blanda samman socker och vatten och värm till en jämn sockerlag
Vit chokladdipp. Mörk chokladdipp. Dela säsongens tropiska frukter i mindre bitar. Vit. Hacka chokladen. Koka upp grädden och rör ned chokladen tills den smält
Gör ett korsmönster på varje kaka med en gaffel. Chokladdippen. Använd en dubbelbottnad kastrull eller sätt en värmetålig skål över en liten kastrull med kokande vatten (se till att skålen inte nuddar botten på kastrullen)
J gillade den torrkryddade mest och det var också den som var mest lik grillkyckling från butiken. Att grilla kyckling själv, med långsam, indirekt grillning i klotgrill med grillbriketter blir väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.