ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Smaka av med salt och peppar. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstorachampinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
Bryn lätt i en gryta med lite smör. Fyll svamparna och toppa med lite riven ost. 2 personer6 champinjoner1 vitlök1 msk smörpersiljabasilikalite riven ost. 6 champinjoner
I söndags när jag såg dessa stora champinjoner på Kvantum bestämde jag mig på en gång för att köpa några stycken som jag skulle fylla med någon smarrig röra och äta som tillbehör
Vietnamesiska grillspettmed nötkött. Jag har tyvärr tappat bort ursprungslänken men har antecknat hela receptet här, det är ett vietnamesiskt recept med fräscha smaker och inte alls komplicerat att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.