Pensla pirogernamed uppvispat ägg och strö över flingsalt och basilika. Det är så praktiskt och gott att göra egna piroger, perfekt att ha hemma i frysen och värma på om man inte riktigt hinner laga middag eller lunch
Smörj en ugnsform och varva allt utom paprikapulver, oregano och riven ost med pastan. En pastagratäng och fräsch sallad till blev skärtorsdagens middag, tillagad av svågern T
Vik upp kanterna och tryck ihop med en gaffel. Gör även det med ägget. Skär skinkan i småbitar. Jag brukar göra fyllningen först och ställer den i kylskåpet då jag gör pirogen
Skölj och skiva purjolöken, strimla skinkanoch fräs purjolökochskinka i en torr stekpanna. Så, för att underlätta när vardagen rullar igång igen så tänkte jag göra en hel hög medpiroger idag och frysa in
Det var mycket makrill för några veckor sedan, i samband med vårt besök i Göteborg med omnejd. Grovmald senap, äpple ochpurjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som till varmrökt lax - eller då, som i vårt fall, rökt makrill
Piroger är någonting som jag gillar att ha i frysen. Häll lite av den fingervarma vätskan i jästen tillsammans med salt och honung och låt allt lösa sig
Omelettrulle medröktskinka, pepparrotsost och ruccola. Både omelettrullen och frukostplättarna kommer ifrån “Höst med LCHF” bilagan man kunde köpa med Expressen förra veckan, många bra recept däri
Lägg kesellan i en tjockbottnad kastrull och rör ner maizenan och senapen. Tillsätt kyckling och purjostrimlor och rör på svag värme tills allt är genomvarmt
Gör fyllningen genom att hacka skinkanoch blanda ihop med creme fracihe och vitlöksosten. Krydda med färsk persilja, paprikapulver, lökpulver, salladskrydda och pizzakrydda
Jag tog också upp ett litet paket röktskinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
En fylld, benfri kotlettrad medröktskinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.