Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. Stoppa in en mandel i varje dadel. 16 dadlar. 116 skållade rostade mandlar. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder
Just sötman från dadlarna passar väldigt bra till övriga ingredienser, och eftersom medjool-dadlar oftast är otroligt mjuka och gojsiga, så blir rätten långt ifrån torr, trots att jag inte har någon sås till
Här kan man avsluta om man vill ha sockergrynig mandel. Rör med trägaffel. MED skal. 200 gram sötmandelMED skal200 gram strösocker (= ca 2,4 dl)0,6 dl vatten1 st vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker. Recept hittat här 200 gram sötmandel
Rosta (stek) mandeln i oljan i en panna på lite över medelvärme tills den får en fin brun färg. Krydda med lite av kryddblandningen och flingsaltet efter smak
200g Kung Markatta Sötmandlar 1 stor äggvita 1 msk vatten 5 msk (3/4 dl) Kung Markatta Kokossocker 2-3 tsk kanel 1/2-1/3 tsk salt 4-5 st Kung Markatta Dadlar, hackade i bitar 1/2 dl Kung Markatta KakaonibsVärm ugnen till 150 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt. När de väl svalnat, blanda med hackade dadlar och kakaonibs och fördela i 8 st portionspåsar
Då är vi i full gång med att dricka glögg och äta julgodis. Häll mandlar, socker och vatten i MicroCook Kanna 1 loch rör runt med Rörsked. Sätt MicroCook Kanna 1 l i vatten eller diska den med det samma efter
Stoppa en salt rostadmandel i varje dadel. Färska dadlar. Mandlar (med skal). Rosta mandlarna i en torr stekpanna på medelvärme i några minuter, salta och låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.