Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott recept påpastamed bacon och philadelphiaost. Stek baconen påmedelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Häll på flaska. Rör i honung ochcitronsaft. Drick som shot på morgonen. Bra start på dagen. Ca 2 dl riven färsk ingefära 4-5 dl vatten1 dl citronsaft2-3 msk honung Koka upp vatten och ingefäraLåt stå ett tag. 1 dl citronsaft
Smaka av såsen med färskpressad citronsaft för ännu mer smak och karaktär. Fräs vitlök, chili och oregano i olivoljan påmedelvärme i en traktörpanna/kastrull/gryta
Häll på vinet och låt koka in i grönsakerna. Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Smaka av med salt och peppar och servera genast medcitronklyftoroch dill
Recept på goda blåbärsbars medcitron kardemumma och lite vårspatt. På cafeet serverade vi den varm som en blåbärspaj med vaniljsås, men det går lika bra att skära kakan i rutor eller trekanter coh servera kall
Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Vad du behöverPastamed bacon, citronoch rosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 dl vitt vin1 tsk kalvfond1 st citron (finrivet skal)1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
När det kokat ihop, slå över i den stora skålen med köttfärsen, bacon ochpastan. Bryn färsen och bacon, salta och krydda efter behov och slå sedan över allt i en stor skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.