Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön. Alltså bestämde jag mig för att förena dem alla i ett och samma bakverk
Fröknäcke - nyttigt, glutenfritt och lite smått beroendeframkallande. Mina innehåller linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor utblandat med potatismjöl och maizena, därför räknas de även som helt glutenfria
Ett fröknäcke med mandelsmör och granskott (jag har fortfarande kvar från vår livslustiga julgran som tog det här med skottår på allvar) och ett med avocado mosad med kokosolja och toppad med blåbär
Skala och tärna sedan potatisen. Blanda ägg, potatis, kokt krabbkött, majjo och gräddfil till en röra. Koka ägg ca 6 1/2 minut, skala och hacka äggen. Ta ut 12 rundlar från brödskivorna, stek snittarna i smör, toppa med röran och garnera med bitar av lök och gräslök. ”100 fingerfood” är skriven av Sebastian Schauermann och ges ut av Massolit förlag
6 Avokadokräm 1 avokado 2 msk färskost eller yoghurt 2 tsk färskpressad citronjuice 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1/4 gurka 12 bitar fröknäcke (se länk under steg 2) 100 g rökt eller gravad lax klippt krasse eller ärtskott till garnering Lägg till i inköpslistan
Det här med "fröknäcke" har länge väckt min nyfikenhet och nu vart jag sugen på att prova. Dels ett recept utan varken smör eller vetemjöl (det gillas) och dels lite nyttigheter som linfrö t
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.