1 tahifond
el. grön currypasta (kolla om den är vegetarisk)
1
salt
1 olja1.
Sätt ugnen på 250 grader (225 om det är en varmluftsugn).2. Skala och skär betor, palsternacka, lök och chili i bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Ringla på olja. Rosta gyllene i ugn (ca 20 minuter).3. Fräs ingefära, gurkmeja och de rostade rotsakerna i olja. Häll på kokosgrädde, fond och vatten så att det täcker. Koka 10 minuter.4. Mixa slätt och smaka av med salt.
Skala och hacka vitlökarna. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs vitlöken. Häll i vatten och buljongtärningarna, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret
Tänk att det redan är 2013, tiden flyger iväg som vanligt. Jag har startat året med noll inspiration till att laga mat, måste sätta mig ner med receptsamlingen någon dag och hitta lite nya maträtter
Den här orientaliska soppgrytan blev kanongod och var väldigt enkel att röra ihop. Sådana maträtter uppskattas verkligen just nu eftersom jag återigen är inne i en period då jag känner mig ganska trött och sliten
Skördesoppa. Den tid vi är mitt uppe i just nu är nog den bästa för alla matälskare i Sverige. Skördetiden är i alla fall en av mina anledningar till att jag tycker om hösten så mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.