Så kan jag sammanfatta tillverkning av gyoza. (Håll under tiden resterande mängd gyozaark fuktiga genom att täcka dem med en lätt fuktad handduk, eller dubbelvikt fuktat hushållspapper
Har tidagre skrivit om gyoza/dumplings och gjorde för några månader sedan en ny variant som kom från Wagamamas kokbok, Jag publicerade aldrig något inlägg med det receptet och jag har inte boken i mina ägor men jag gjorde en variant igår och tyckte att resultatet var till belåtenhet
Idag gjorde jag gyoza. Well, jag visste inte heller exakt vad det var förrän jag googlade och insåg att gyoza är bara den japanska versionen av kinesiska dumplings (jiaozi)
Receptet är som klippt och skuret för de japanska dumplings (gyoza), men jag kan även tänka mig att äta detta till andra rätter som t ex ugnsgrillad lax eller en grillad biff
Se till att ha wonton och gyoza tinat. Gyoza till fläsk. 11 pkt gyozadeg. 12 knippe salladslök 20 cm ingefära 6 klyftor vitlök 2 röd chili 0,5 huvud spetskål 2 morötter 200 g fläskfärs 200 g kycklingfärs 200 g ASC räkor 1 bunt koriander 1 kruka mynta 2 msk maizena 1 äggvita 1 pkt wontonark 1 pkt gyozadeg. Gyoza steker vi i olja tills de börjar få färg, häll därefter på ca 1 dl vatten och sätt på lock
Förslut gyozan och vecka kanten fem gånger. Upprepa samma sak för varje gyoza. Bryn alla gyoza knyten i en het panna så att de blir gyllenbruna på ena sidan
Dumling eller Gyoza är något av en favoriträtt. I Kina hjälps familjemedlemmar åt när de lagar gyoza, det blir ett trevligt sätt att umgås på före maten
Förslut gyozan och vecka kanten fem gånger. Upprepa samma sak för varje gyoza. Bryn alla gyoza knyten i en het panna så att de blir gyllenbruna på ena sidan
Den andra varianten kan även med fördel användas som en dipsås till nem, gyoza och dumpling. Att äta en sallad utan dressing är ganska trist och ointressant så därför kommer här ett tips på ett par roliga varianter som livar upp din sallad ordentligt
Jag måste säga att Berlin var en otroligt bra matstad, här finns allt från Dunkin' Donut och Starbuck's osv till traditionell tyskmat till köfte och döner till Pho och gyoza
Med den kinesisk svampen, ingefäran och vattenkastanjerna insåg jag att mina gyoza/wontons/dumplings/dim sums smakmässigt drog mer åt Kina än Japan så nu vet ni det
I år har jag blivit frälst i dumplings/gyoza, så gott. Dålig bloggning från min sida sista tiden. Har haft jättemycket att göra i skolan då jag kör slutspurten på min C-uppsats i engelska nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.