Det var en sån där underbar helg man kan leva på länge. Inte helt oväntat blev undertecknad utsedd till att ordna middagen på kvällen och jag bjöd på en hel massa gott
Fisk gräddas under krämig hummersås och smakade riktigt bra. Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan
Fräs dem i den heta oljan några sekunder. De här räkorna var inte bara fantastiskt goda. De går även att förbereda dagen innan och det ger alltid ett plus hos mig
Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta
Rör samman gulorna och tillsätt chokladen under kraftig omkörning. Idag har vi haft en god vän som flyttat upp till Sundsvall på besök, faktiskt en av de gamla deltagarna i kockduellen
En helg när livet är sådär underbart att leva. Lördagen var synnerligen stillsam då vi alla satt med ansiktena vända upp mot solen som sken under större delen av dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.