så då förstår ni hur bra och god den är Så häromdagen slängde jag ihop en sådan sallad och med lite kycklingfilé till och en basilikasås, fick man till en riktigt härlig middag
Mixa kexen och nötterna i en matberedare och tillsätt smöret. Vispa färskost med ricotta, riven parmesan, ägg och salt till en smet och bred ut på digestivebottnen i formen
Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar). Dagens lunch blev dock en förenkling - istället för att steka kött åt vi salladen till sådan skivad rostbiff som man kan köpa färdig i butik
Här kommer ett tips på jättegoda kex som man kan ha till ostbrickan eller bara äta som de är. Riv parmesanosten fint och blanda sedan ihop den tillsammans med alla de andra ingredienserna till en fast och smidig deg
En riktigt härlig lördag, precis som jag ville ha den i dag. Jag blandade potatisen som jag först skurit i klyftor med grönsakerna som jag också delat i mindre bitar samt vitlöksklyftor med olivolja i en ugnssäker form, kryddade och därefter ställde jag in formen i ugnen i 175 grader tills allt var färdigt (glömde ta tid),
Något jag inte hade testat förut var att göra LCHF-våfflor. Men inspirerad av min bloggfavorit 56kilo. se som lagt ut ett recept idag provade vi det ikväll
"Våfflor med jäst" (beskrivningen är dock här nedan sen egenkonstruerad och tillagd av mig). Blev bara så goda så att de med fördel åts som de var till söndagskaffet, utan sylt eller dylikt
Idag så bakade jag pitabröd som vi fyllde till kvällsmat. Alfred hjälpte till att laga maten. Smula ner jästen i en bunke,häll över det fingervarma vattnet och rör tills jästen har löst sig
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.