Ikväll åt vi något så enkelt (och gott) som våfflortillkvällsmat. Våfflor som kvällsmat. Jag gillar att göra våfflorna matiga med hjälp av topping såsom creme fraiche eller cream cheese, avokado, rökt lax, rödlök & stenbitsrom
Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl och rör till en slät smet. I vårt våffeljärn fick vi ut 10 st våfflor. Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, ca 37 grader. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner den i smeten och låt den vila i ca 20 min. Värm våffeljärnet, pensla det med lite smält smör och grädda våfflorna i 3-5 min
Gör du smeten kvällen innan så kan du äta nygräddade våfflortill frukost. Det här är våfflor som inte är frasiga, men gott smakar dem och enkla att göra är de också
Jag blev galet sugen på våfflortill fikat i söndags. Grädda våfflorna. Det är ju faktiskt förvånansvärt enkelt att göra smeten själv till de här vackra guld-gula skapelserna och de är väl värda den där stunden vid järnet när de gräddas i lugn och ro
Idag så bakade jag pitabröd som vi fyllde tillkvällsmat. Alfred hjälpte till att laga maten. Bra kvällsmat eller så lägger man bröden i frysen och fyller dem med något gott när man ska på picknick
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.