Äntligen tid för semlor. Semlorna har ju inte hittat till Kölns konditorier och dessutom fick jag en förfrågan från Lotta på hjul om jag kunde fixa ett gäng semlor att säljas till semlehungrande förbipasserande på Zülpicher Str
Jag kunde inte hålla mig länge från att börja använda mina polkagrisar. Idag efter jobbet knåpade jag ihop en fluffig kräm med vit choklad, grädde och polka med en knaprig kakbotten
Lägg samman semlorna. Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.