Att servera hemystad ost till brödet är en mäktig känsla. Du behöver Rejäl gryta Ostform (det funkar faktiskt lika bra med en brödform om du borrar hål i botten så att vasslen kan rinna ut) Rist och avrinningsbricka (man kan också använda spisgaller och en ugnsfast form)
En underbart saftig fläskkotlett med fin fettkappa från Gotland hittade jag i affären. Riset är kokat i vitt vin och med fint fint hackad majrova och rotselleri (skapar en lite pepprig smak) samt lite vattenkrasse på slutet
Sparris med bacon, parmesan och nötter är magiskt. Och min mans favorit. När vi var unga (låter som att vi är i pensionsåldern) men innan vi fick barn kunde vi äta detta väldigt ofta, flera gånger i veckan
Ca 6-7 port. 2 Auberginer (ca 750 g i 1 cm tjocka skivor). 5 stora potatisar, kokta, skalade. och skivade – förkokta är att föredra för att förkorta tillagningstiden
Köttfärssås 1. Finriv eller mixa lök, morötter och selleri. 2. Fräs färsen i smör tills den fått gyllene färg, tillsätt grönsakerna och fräs någon minut tillsammans med tomatpuré
Resterna av den rökta jullaxen hamnade i denna smarriga paj (som ni sett förr på bloggen) Västerbottensost finns inte i Finland (än) men byt ut det i receptet mot en annan hårdost som ni gillar
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala och skiva potatis och lök i tunna skivor. Om du använder matberedare så ta den tunnaste skivan, ca 2 mm tjocka skivor
Jag hittade detta recept på Matplatsen, en blogg som kanske mer kan kallas livsstilsblogg, dvs något bredare än en matblogg, men ibland dyker det upp små guldkorn, som denna pastarätt till exempel
Mät upp maizena, bakpulver och ost. Blanda samman med matfettet och tillsätt ägg och paprikapulver. Klicka ut 20 bollar på en papperstäckt plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.