Skala päronen och ta bort kärnhusen. Låt päronen svalna. Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka. Förvara i glasburk i kylskåp 2 st päron
Låt sjuda på svag värme tillpäronen känns mjuka. Servera till ost och gärna med bröd och valnötter. Skala päronen och skär dem i små tärningar och lägg dem i en kastrull
Skeda upp på fatet, tillsammans med lagen. Lägg på hallonen. Tag upp päronen ur burken, skiva dem. 1 stor burk päron. 1 dl päronlag. 200 g hallon färska (går bra med styckfrysta)
Rör till en jämn smet. Testade att göra päron & hallon biskvier, personligen tyckte jag att päron vart godast =)För 30 st normal stora eller ca 45-50 mindre som jag gjordeBottnarna450 g mandelmassa 3 st äggvitor1 ½ dl strösockerSmörkräm300 g margarinca 3 dl florsocker 1 tsk vaniljsockerValfri smak ( Jag gjorde halv satts smörkräm och hade då i 1 tsk päronessens & i den andra delen hade jag 1 ½ tsk hallonessensGarnering300 g mörk blockchokladev strösselVispa äggvitan tille tt löst skum. Grädda sedan i ugnen på 175 grader till bottnarna fått färg. 1 tsk päronessens. 1 ½ tsk hallonessens
Jag provade med mixade hallon, kokosmjölk och en miniklick med agavesirap. Jag tyckte att det blev jättegott, och perfekt till frukost eller till mellis
Tar du en så tar du garanterat en till. Hallon rutor sååå goda och enkla att göra. Vänd ner mjölblandningen, tillsätt mjölken och vispa ihop till en slät smet
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.