1 hallon,
frysta eller färska1. Vispa rumsvarmt smör med sockret t.ex. med en elvisp. 2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker separat och blanda därefter ihop till en deg tillsammans med sockret och smöret. Rulla små bollar och platta till något. Tryck en knoge i mitten till ett hål där du lägger i sylten. 3. Grädda i ca 15 min i 200 graders ugnsvärme i mitten av ungen.Hallonsylt1. Koka upp hallon tillsammans med socker. Låt svalna.
Stjälp upp bröden på stenen/plåtarna, skåra dem. Låt brödet kallna på galler. Vispa ner 6 dl ljummet vatten, 28 g havssalt och 500 g fullkornsvetemjöl. Arbeta sedan med händerna in ytterligare 500 g fullkornsvetemjöl. Sätt ugnen på 280 grader, lägg in en baksten eller sätt in dubbla plåtar i ugnen
Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm i diameter eller i en form täckt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 13-16 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den
Lovade ju receptet på de GODA och GLUTENFRIA hallongrottorna från boken Nytt fikabröd. hallongrottor,. Rulla varje bit till en boll, lägg en boll i varje form och placera på en plåt
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Forma degen till små bollar och lägg i en muffinsform på en plåt. Hallongrottor, eller syltkakor som det också kallas, består av mördeg och hallonsylt som bara smälter i munnen
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Så full rulle på detta och jag försöker satsa hundra procent. Sedan blir de på det igen i morgon. Själv har jag blivit helt insnöad på smoothies i alla sorter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.