Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp hallonsylt och smör i en kastrull under omrörning. Sila den varma blandningen över chokladen och rör till en slät massa
Lägg hallonen i en sil som du ställer över en skål. Pressa sedan på hallonen med baksidan av en sked så att hallonpuré silas ner i skålen och kärnorna blir kvar i silen
Under tiden fick en kastrull med hallontryffel stå och puttra på spisen. Då jag inte hann testa hallontryffeln förra året tänkte jag göra ett nytt försök i år
Den här supergoda tryffeln gör jag varje år, den riktigt smälter i munnen. För att göra det lite enkelt brukar jag istället för att göra kulor och chokladdoppa, pensla choklad på tryffelkakan och sen skära i bitar, det är så mycket som ska chokladdoppas ändå
Finhacka chokladen. Blanda hallon, saft, grädde och socker i en kastrull och låt småkoka i 15 minuter. Sila blandningen och låt den koka ihop utan lock tills 1/2 dl vätska återstår
Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp hallonsylt och smör i en kastrull under omrörning. Sila den varma blandningen över chokladen och rör till en slät massa
Då var vi igång. Malmborgs julgodisfabrik kickade igång på luciadagen. Blev inspirerad av ett recept på nätet (tror det var ICA) men sen gick allt fel när jag hade köpt ljus choklad istället för vit… Då blev det att experimentera då det visade sig att den blev lös också satsen
Den vita chokladen som möter den goda hallontryffel. Dessa praliner var inte de lättaste och göra speciellt då jag inte har speciella verktyg men de gick till slut
Det här är mörka chokladpraliner med en fyllning av krämig hallontryffel. Det här är lite pilligt men det är väldigt kul att kunna bjuda på egna praliner
Hej sköna fredag. Här skiner faktiskt solen idag och jag har ett fullspäckat schema hela dagen idag. Har en deadline i skolan på söndag som jag måste snabba på så jag blir klar i tid och sen ska jag hinna med lite fotografering nu när ljuset är så bra idag
Hallontryffel 1. Ja då var det lördag och allt jämt så är det full rulle. Ikväll så väntas hälften hem från London efter att han har varit där på en teknikmässa
)Macaronsmed Hallontryffel1+1 äggvita150 g mandelmassa50 g + 50 g florsocker (drygt 1½ dl totalt)några droppar röd hushållsfärg125 g vitchoklad½ dl hallon (eller andra bär som tex blåbär, svarta vinbär, jordgubbar)2 msk vispgräddeArbeta in den ena äggvitan lite i taget i mandelmassan med en gaffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.