Ingredienser Portioner: 4 400 g halloumiost 1 burk thai satay curry grytbas (à 400 ml) 65 g babyspenat 1/2 ask plommontomater (à 500 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 1 msk olja Lägg till i inköpslistan
Detta är en ljuvligt god jordnötssåsmed kyckling. Med smaker från bl. Jag tar gärna genvägen med färdig jordnötssås (helst crunchy) än att använda hela jordnötter och hacka själv
Blanda ner citronsaften och smaka eventuellt av med mer salt om så behövs. Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, sweet chilisås och soja
Däremot är jag helt galen i den sydostasiatiska varianten med lime, fisksås, vitlök och chili. Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk
Vi lyckades nämligen trolla bort ett gammalt inlägg med vårt favoritrecep på jordnötssås, eller sataysås, i vår iver att ta med det på en av våra veckomatsedlar och vi lyckas inte för allt i världen att få tillbaka det på sin gamla plats igen
Halloumigryta. Blanda riset med kokosmjölk, vatten och salt en kastrull och koka riset precis klart. Salta, peppra och servera sedan med kokosris, koriander och lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.