Servera salladen överströdd med färska basilikablad och strö på brödkrutonger vid serveringen. Droppa på frikostigt med olivolja och något mer försiktigt med balsamvinäger
När solen skiner och det är varmt är det extra gott medsallader, eller hur. Tvättmaskinen har gått i ett i dag och kylskåpet var nästan tomt så en storhandling på Kvantum har vi också hunnit med
En klassisk caprese serveras som antipasto och består av tomat, buffelmozzarella, basilika och olivolja, men går att variera på många olika sätt, här med ruccola och lufttorkad skinka (serrano)
Salladcaprese är en riktig klassiker som italienarna antagligen tycker att jag vanhelgar genom att blanda upp med kyckling, men de funkar riktigt fint ihop så jag ser ingen anledning till att inte göra det
Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera. Tonfisken finfördelar jag så att den blandas med allt som är i, på det viset ger den smak överallt
Strimla salladen, riv eller grovhacka koriandern och myntan och blanda medsalladen. Strimla kålen och lägg med moroten och gurkan, strö över saltet och blanda väl
Då vill jag tipsa om en enkel och mättande salladmed massa nyttigheter,. som energirika linser, avokado full med nyttiga fetter och näringsrika valnötter,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.