Favoritbrödmed chiamjöl och gojibär, surdegsformbröd med frukt och nötter, supernyttigt frukostbröd, mandelchokladkaka med svarta bönor, och knapriga havrekakor
Här har jag blandat kyckling med potatis och lite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm. En väldigt tacksam och enkel middag är såna man gör ”allt-i-ett” och det sköter sig lite själv
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. HAVREKAKOR. Varje gång jag bakar så försöker jag göra bakverken lite mindre onyttiga genom att dra ner på sockret och byta ut vissa ingredienser
Något annat vi älskar är en smarrig schnitzel till middag, vi snackar alltså en gjord på helt kött, inget sammanpressat fusk med mer panering än något annat
Mixa sedan allt till slät en soppa tillsammans med crème fraiche. Blandade denna gång dem med svartrötter samt droppade lite tryffelolja över den färdiga soppan också
Jag har sett Jamie Oliver i ett av sina reseprogram bjuda ett par italienare på dessa musslor blandade med spagetti (spagetti vongole) och det är ett alternativ om ni vill ha en mer komplett måltid
Rulla små bollar av degen, ca 25 stycken och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader ca 10 minuter eller tills de fått lite färg. 2½ dl havregryn
Lägg dem lite glest på en plåt med bakplåtspapper. havregryn. 50 kakor Ingredienser 300 g smör, rumstempererat 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 6 dl havregryn 2 dl russin 1,5 tsk bikarbonat
De innehåller även jordnötssmör (en färdigköpt variant som är ostöad medmedlite salt i), vilket går att ersätta mot mandelsmör eller annat nötsmör om så önskas
Förvara även Champagnen/mousserande vinet där så det är riktigt kallt då du använder den. Den här drinken får extra äppelsmak av äppeljuice och lyxas till det medlite Prosecco (som jag älskar)
Ev maizena att reda avmed. Allt går att sälja med mördande reklam. Att laga gryta är perfekt eftersom den står och puttrar och sköter sig själv på spisen medans jag kan göra annat
Räkna med ett halvkilo ribs per vuxen så behövs det bara en sallad till medlite fetaost. Ribbsen kommer i en förpackning som inte är platt (snarare rullad) och med ett tillagt ord som ställer vissa frågande, nämligen “Vikta”
Just när man var som mest sugen på något riktigt gott brukade hon ta fram ur förrådet, koka en underbar soppa som hon sen serverade med ovispad grädde och några mandelbiskvier
När sparrisen är klar kyler du ner dem direkt i kallt vatten med några isbitar i. lite salt och peppar och den enklaste varianten av en hollandaise är färdig, därefter klipper du i så mycket gräslök du själv anser dig det vara värt, själv tycker jag att man kan aldrig överdriva med att lägga i gräslöken, ta i ordentligt är min uppfordring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.