Helkokt kyckling4 portioner 1,5 kg hel kyckling1 morot, grovt skivad1 gul lök, skivad i klyftor10 st vitpeppar- svartpepparkorn2 vitlöksklyftor, krossade0,5 tsk timjan Gör så härLägg kycklingen i en kastrull och täck med vattenKoka upp och lägg i de andra ingrediensernaLåt koka i ca 45 minuter, skär i lårets tjockaste del om du är osäker på att kycklingen är färdigkoktSila av buljongenLåt kycklingen svalna Plocka av köttet från kycklingenKöttet passar utmärkt i en soppa, pasta eller sallad KycklingfondKyl ner buljongenAvlägsna sedan det stelnade fettet med en slevReducera (koka ner) buljongen till hälften, ca 30-45 minuterKoka inte för våldsamt, då kan fonden bli klistrigFrys in fonden i 2 decilitersförpackningarFonden håller även 2-3 dagar i kylenFalsk potatissallad4 portioner1 tsk salt2 st zucchini4 dl crème fraiche4 msk majonnäs4 tsk dijonsenap1 purjolök, fint strimladSalt, pepparGör så härKoka upp vatten i en kastrull med saltetSkala och tärna zucchiniLägg zucchini i det kokande vattnet, låt koka i några minuterHäll bort vattnet och låt tärningarna svalnaRör ihop crème fraiche, majonnäs och dijonsenapBlanda i den svalnade zucchinin och blanda ner purjolök,salt och peppar efter tycke och smakNågot sött efter maten är aldrig fel
Du kan också tillsätta ugnsrostade morötter, gulrot, palsternacka etc. Börjar bli ganska lat på dethär med att blogga, men som tur har jag en som får mig att skriva, och det är mamma
Stek baconet og kjør det gjennom kjøttkverna sammen med skinkesteiken. ) Sausen min skilte seg desverre, dessuten syns jeg den ble litt tynn - og det ble vanskelig å jevne den med alle kålrullettene i kjelen
Nytt år med flotte forsetter om bedre helse og sunnere livsstil. Server med godt og ferskt brød. 2 terninger med grønnsaksbuljong. 2 terninger med grønnsaksbuljong
300 g fiskefilet (for eksempel torsk og laks) , i terninger 1 liten rødløk , i tynne båter 1 fennikel , snittet 2 gulrøtter , i biter 1/2 purreløk , i ringer 6 dl fiskebuljong/kraft 2 dl melk 2 ss hvetemel 1 dl kremfløte salt og pepper frisk dill , grovt hakket
) stangselleri, gulrot, tomat og bacon eller pancetta. Eller forresten, kanskje det ikke er så rart, siden jeg stort sett improviserer og som regel har problemer med å gjengi oppskriften ordentlig på denne anvendelige pastasausen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.