1 stor
färsk kyckling på minst 1,3 kg gned jag in med generöst med Nproducts Periperi blandning - inne i buken, in under skinnet överallt där jag kunde komma åt. Jag lade några snitt på låren för de och brösten ska bli lite jämnare klara. Därefter penslade jag kycklingen med Verlaques balsamic reduction med vildhonung. Med den får man en frisk sötman som möter hettan från Periperi blandningen som innehåller chili, vitlök, paprika, svart- och vitpeppar, salt, lök, senapsfrö och pimiento.
Helstektkycklingmed färska örter och vitlök. Vi åt kycklingenmed smörstekt sparris och inget annat. Men om man handlar efter jobbet och det då finns bra erbjudande på färsk svensk kycklingOCH man inte tagit upp något från frysen
Kryddig helstektkycklingmed ugnsbakad blomkål med citron/fetaost. Helstektkyckling. Skölj av kycklingen, skär av skärtdelen (det är bara en fettbit som någon lärde mig att man skulle ta bort) pressa över citronsaften, salta och peppra runt hela kycklingen
Krydda kycklingenmed mild paprika, svartpeppar och salt. en hel kyckling, råolivoljaen limeen stor löknågra vitlöksklyftormild paprikakrydda svartpepparsaltSätt på ugnen
Helstektkycklingmed buljongkokta rostade potatisar och majrovorIbland vill jag ha mat så som mormor lagade den, gärna en klassisk söndagsmiddag, som här medkyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.