Inte för att hemlagad tomatsås är något revolutionerande, men ändå. Just den här gången räddade jag en låda misshandlade ekologiska kvisttomater från att dö stora mögeldöden, men självklart funkar det att laga såsen på burkade, hela kvalitetstomater om man tycker att färska känns för lyxigt
Våga göra bearnaisesåsen frångrunden. Blir det för hett ta bort från plattan ett tag. Tag kastrullen från plattan och ställ på en fuktig disktrasa så står kastrullen stadigare
Den här linssoppan har sin grund i i en burk garam masala och en längtan efter het, värmande mat. Vegetariskt minst en dag i veckan är inte så dumt, det gäller bara att komma på lite nya rätter
Blanda ner kycklingen och löken i linssoppan och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Linssoppa2 l vatten 1,5 msk kycklingfond 3 dl röda linser 0,5 gul lök 1 msk rapsolja 1 kycklingfilé 1 msk tomatpuré 3 tsk salt peppar 2 tsk cayennepeppar
Degreceptet kommer ursprungligen från Reddit, och ser ut som följer. Pizzadegen är ju så klart grunden i det hela, är den kass kan man lika gärna ge upp
Receptet på bearnaisesås kommer från Olofs favoritkock Per Morberg. Smält smöret sakta i en kastrull, och ta det sedan från plattan, men försök ändå varmhålla det lite grann
Man kan fråga sig vad det egentligen innebär att laga mat frångrunden. Ska man verkligen laga mat frångrunden på riktigt så bör man rimligtvis mala sitt eget mjöl och bara använda färska råvaror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.