PORK`N`PRAWNS4-6 personer500 gr räkor med skal250 gr äggnudlar Santa Marias wok noodles var super1 röd chili, hackad1 dl sweet chilisås2 msk asiatisk fisksås1 lime, rivet skal samt saften1/2 msk sesamolja1 msk japansk soja200 gr rimmat sidfläsk1/2 purjolök1 morot1/2 ast suger snaps ca 125 gr1 lite klyfta vitkål, ca 100 gr1 broccoli ca 250 grRapsolja till stekningGarnering
Spiced Maple Cupcakes75 g smör2½ dl lönnsirap1 ägg1 äggula210 g vetemjöl1½ tsk bakpulver½ tsk salt½ tsk pepparkakskryddor (kan uteslutas om man vill och istället tas i frostingen)1,2 dl (120 g) mjölk(ev 1 dl rostade och hackade valnötter)Frosting100 g rumsvarmt smör200 g cream cheese350 g florsocker1-2 msk kolasås eller lönnsirappepparkakskryddaSätt ugnen på 150 grader
Add the prawns and whizz until everything is chopped but still has some texture. As soon as you have turned the prawn cakes, put the noodles into a saucepan of boiling water on a back burner
I helgen firades det nyår i Etiopien, och även här i Sverige =). Dagen till ära var vi hembjudna till ett par av mina vänner och firade där med att äta injera *mums* som är en slags surdegs pannkaka som serveras med olika (starka) grytor och är Etiopiens traditionella maträtt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.