ska ni någonsin servera en trerätters middag på ungersk tema är denna väl värd att pröva. Anders började seriöst fundera på att återbjuda de gäster vi bjudit på ungerska temat under våren, då inga tidigare rätter varit i närheten av dessa
Häll på grädden och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Skala och strimla potatisen som vanligt, lägg i en torr och ren ugnsform, värm ungefär i 10-20 minuter på 110 grader
Kiviks Ekologiska Herrgårdscider. I veckan blev Annie hämtad på dagis av sin älskade Gudmor. Jag använde den här gången det jag hade över från kalkonjulbordet, dvs rökt skinka och pepparsalami på kalkon som jag knaperstekte
Jag har gjort rätt många Janssons Frestelse den senaste tiden. Med den potatisen strimlad i matberedaren med lök, blev Janssons så krämig och toppen god efter 45 minuter i ugnen, 175 - 200 grader
Traditionellt så gör man en Janssons frestelse på ansjovis, men när man arbetar i restaurangkök använder man sig ofta av något som heter ansjoviskryddad sillfilé när man lagar rätten
Den här gången provar jag en skållad limpa, även kallad Janssons skållade, även det här receptet är från Heléne Johanssons "Bröd från Brunkebergs bageri"
I lördags fick vi lite oväntat besök, och de är ju så himla trevligt men då är de bra och ha något snabbt, enkelt och gott recept i rockärmen att plocka fram så man kan bjuda på lite go fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.