Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Ta fram en liten stund innan servering så den får tina lite och garnera med färska bär. Mixa jordgubbarna som helst ska vara färska, men jag hade frysta tinade och det gick bra också
Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret pösigt. Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och blanda sedan ner det i bunken med äggulorna och sockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.