Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och skär svampen i bitar, och låt det steka med kycklingen ett par minuter
Då har jag hittat den ultimata marinaden. Inte en droppe olja och ändå så gott. Häftigt att mixa ner persikohalvor men det ska erkännas att jag var lite skeptisk innan jag testade receptet men jag behövde verkligen inte vara orolig
Piri piri-kyckling2 hel kyckling, små och delade på hälften 100 g smör 2 klyfta vitlök (stora) 1 tsk kinesisk soja salt peppar piri piri sås (finns i välsorterade matbutiker)
Sätt ugnen på 225°. Blanda samman marinaden i en plastpåse eller skål och lägg ner kycklingklubborna. Se till att det kommer marinad runt alla bitar och låt marineras i ca 1 timme
Skär filéerna i bitar. Skölj och skär purjolöken i ringar. Stek det i smör i en stekpanna. Rör ner crème fraiche och vitlök och låt koka på svag värme ca 3 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.