Hetachiliräkor med kokos var en riktig braksuccé och toppar numera minförrättslista. Jag gjorde en så hysteriskt god förrätt igår så jag bara måste blogga om den, trots att bilden på maten inte gör den det minstarättvisa tyvärr
Riv eller skär vitlökenismåbitar. , Skär chilinismåbitar. , Hetta upp olja i en stekpanna. , Lägg ner räkorna och låt dem dra upp oljan, vitlöken och chilinlite
Fräs dem i den heta oljan några sekunder. De här räkorna var inte bara fantastiskt goda. De går även att förbereda dagen innan och det ger alltid ett plus hos mig
ytterligare en god, värmande rätt. Dessa räkor i het sås, är en återkommande favorit här hemma. Receptet kommer ursprungligen från den nedlagda tidningen Laga Lätt, och lättlagat är precis vad det är
Heta upp olivoljai en wokpanna. Skiva rödlöken och lägg i woken, låt fräsa en stund. Ha i Sambal och häll iThaiChili Såsen och pressa i en vitlöksklyfta, låt puttra en stund
Gör degen och tryck ut i en form. Grädda ca 10minuteri ugnen 225grader. Gör fyllning 1 & 2. Slå fyllning 1 i pajformen när den är för gräddad. Bred över fyllning 2 och gratinera ca 10-15 minuter 250 grader (ska ha fin färg). 50 g margarin. 1dl mjölk (sist). Fyllning 1. 1 påse Taco kryddmix. 3 pressade vitlöksklyftor. Fyllning 2. 3 dl créme fraiche. 1 ½ - 2 dl riven ost. 5 -10 skivade Jalapenos
Serveras rykande hetaisin egen form. Skala och skivavitlöksklyftorna. Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltidfingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.