Servera med ett gott bröd. Det bästa medhetaräkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Hetaräkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan. - Läs hela inlägget här 1 burk räkor i lake. 1 dl vitt vin
Tina räkorna. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i vatten med en grönsaksbuljongtärning. Skär bort den träiga delen på broccolistocken och skär till mindre bitar – skala stocken med en potatisskalare om den är träig
Servera medvitlöksbröd. Hacka vitlöken och spansk peppar, lägg det medräkorna. Lägg räkorna i en skål. Häll på räkspad, olivolja och chiliflarn, blanda
Smaka av med vitlök och salt och peppar. Då har du en såsbas med väldigt koncentrerad smak. Det sista du gör precis innan servering är att lägga i räkorna i såsen
Hetaräkor fungerar som sagt bra till lunch, som eftermiddagssnacks och som drinktilltugg. Serverad ovanpå en skiva ljust levainbröd är dessa hetaräkor verkligen något extra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.