Panna cotta med blåbärskompott. och kaneldoftande havrekrisp. Det godaste på länge. Ni får förlåta mig. Det är inte precis första gången jag bombarderar er med ett recept på mini-panna cotta
Men eftersom jag inte kan sticka får jag hjälpa dem på de sätt jag kan, exempelvis genom att lägga ut frön och talgbollar så att de små fåglarna kan äta sig feta inför vintern och slippa frysa
Den här galna hösten då livet består av flängande mellan jobbet och sporadiska flytt- och renoveringsutflykter till Blå Huset så är släng-allt-i-en-gryta-och-glöm-bort-det-matlagning en räddning och välsignelse
Med Google menar jag de sökträffar som dyker upp när man söker på hjälp för att rädda sin surdeg. Han beskriver även ”Förutom mjöl och vatten kan man tillsätta olika saker för att hjälpa processen på traven
Finhacka schalottenlöken och krossa vitlöken. Lägg i en kastrull tillsammans med krossade pepparkorn, persilje- och dragonstjälkar, vinäger och vatten och låt sjuda tills hälften av vätskan kvarstår
Nu ni, nu är jag PÅ. Jag har en bra idé som jag tror kan sitta helt rätt i era magar och matlådor. Jag är sjukt inne på sallader och grönsaker, äter en sallad om dagen i de flesta fall
Har du ingen sås till kvällens fisk. Testa detta. För 4-6 portioner Saffrans"aioli" behöver du. 250 g turkisk yoghurt50 g majonnäs1 pkt saffran1 liiiten vitlöksklyfta, pressadBlanda och låt stå några timmar innan middagen
För mycket gräddat eller för lite, eller ett dåligt recept helt enkelt. Därför har jag kommit på en del sätt att rädda sådant som inte riktigt bakats med kärlek, utan mer med stress
Har man gräddat för kort tid sjunker den gärna ihop. Det kan man dock rädda genom att stoppa i något gott, kanske en lite chokladbit, och sedan spritsa frosting över så ser det genast lite roligare ut
Här är en enkel sås för den som är förtjust i smör. Jag tycker mycket om smaken av brynt smör. Det blir nötigt och lite sött och passar bra till fisk eller grönsaker
400 gram lövbiff i strimlor1 gul lök i tunna skivor200 g färska champinjoner i skivorsmör att steka i2 msk tomatpuré2 msk dijonsenap1 tsk salt1,5 krm svartpeppar2 dl vattenBryn köttet i stekpanna och lägg över i gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.