Hjortron- och citrongrottor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 90 g socker (1 dl)
  • 11 citron, saften
  • 1100 g hjortron, frysta (2 dl)
  • 1200 g saltat smör
  • 11 dl råsocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11 äggula
  • 11 citron,finrivet skal
  • 1240 g vetemjöl (6 dl)
  • 140 g flagad mandel, rostad och hackad (<1 dl)
  • 1 Fyllning90 g socker (1 dl) 1 citron, saften 100 g hjortron, frysta (2 dl)
  • 1 Kakdeg200 g saltat smör 1 dl råsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula 1 citron,finrivet skal 240 g vetemjöl (6 dl) 40 g flagad mandel, rostad och hackad (<1 dl)Fyllning
  • Värm socker och citronjuice tills det smält samman. Tillsätt hjortronen och värm på låg värme tills vätskan reduceras. Kakdeg
  • Sätt ugnen på 170 grader. Häng av sylten över en bunke. Blanda samman smör, råsocker, vaniljsocker, äggula och citronskal för hand. Tillsätt sedan mjöl och blanda till en deg. Degen ska ha en sandig konsistens. Blanda sist försiktigt i mandeln så att den behåller sin form och sitt crunch. Rulla bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i muffinsformar (Använder du en muffinsplåt håller de formen väldigt bra!). Tryck ner bollen något och tryck ett hål i mitten. Fyll med hjortronsylt. Baka i mitten på ugnen i 10-16 minuter (beroende på storlek).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.