Förrättsmiddag innebär att man skippar huvudrätten och går på med flera förrätter istället. När jag går ut och äter är det inte ovanligt att jag istället för dessert eller huvudrätt för den delen, tar in en extra förrätt istället
Strö på lite salt och servera. Vänd spetten några gånger under grillningen. Skär entrecôteskivorna i ca 2 cm breda strimlor på längden. Trä upp dem påspett, pensla med marinad och grilla dem i 2-3 minuter
Ta bort huvudet och allt skal utom sista biten av stjärten på räkorna. Det är ett av de godaste vita viner jag har druckit och det säger jag inte för att jag är med och tävlar för samtliga middagsgäster blev lika kära i vinet
Varva påspett entrecôte, bacon och halloumi. Även potatisen enkelt fixat liksom tomathalvorna som åkte med på gallret med lite olivolja, salt och svartpeppar
Rödbetor och äpplen påspett med pepparrotssmörPortioner. Grilla spetten tills löken och äpplena är mjuka, pensla under grillningen med pepparrotssmöret (spara hälften till uppläggningen)
Skala och riv potatis och rödbeta fint på ett rivjärn. Blanda väl i en bunke och salta lätt, ca ½ tsk. Lägg rårakorna på tallrikar, bryt över getosten och garnera med krasse, valnötter, machésallad och lövtunna skivor av rå polkabeta och gulbeta
På med lock och koka tills musslorna öppnat sig, sila av buljongen över en kastrull och plocka musslorna med skal åt sidan, täck dem med folie så att de håller sig varma
Liknande bars som man kan köpa i affären innehåller oftast en massa tillsatser för att försöka dra ner på de dyra ingredienserna (nötter, fröer och torkad frukt) och de bars som är bra kvalitet håller ofta ett mycket högt pris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.