Medansfläsket friteras blanda alla ingredienserna till såsen i en skål. Mättade med marinaden. Det här är en rätt som man kan få på i stort sett varje Kinesisk restaurang i Sverige
300 g ostronskivling 300 g champinjoner (eller shiitake) 125 g salladslök 3 msk vita sesamfrön 250 g broccoli 1 msk sesamolja 4 port ris (klibbigt) rapsolja, till stekning salt
Servera med sallad och ris och Gochujangsås, eller som topping på en Bulgogi. Smaken är lite mildare i min variant men tillsammams med Gochujangsås är det en smakkombination som är bara
Avsluta med att hälla i grädden. Absolut en favorit när gäster ska komma på besök. Svampbruschetta. Stek i olivolja och tillsätt sedan de hackade tomaterna tillsammans med tomatpurén
Gulcurry med quorn, limequorn , quornfärssås, korvstroganoff med pasta, sojabullar med stekt potatis och lingonsylt, spenatsoppa med ägghalvor, ärtsoppa, pasta carbonara på fakeon (sojabacon), pasta med tomatsås och mozzarella, viltgryta (utan svamp, finns på bloggen) och lite sånna grejer äter vi väldigt ofta
Jag åt en supergod lammrätt med ratatouille på aubergine serverad med tomatsås i Paris. Låt kotletterna sjuda på låg värme tills köttet släpper från benet, ju längre ju mörare kött
Medan soppan puttrar på spisen smörsteker du svampen gyllenbrun. I med palsternackan, fräs en stund till och häll sedan på det kokande vattnet och fonden
Lägg svampen i rena glasburkar och häll över lagen. Koka först lagen med vatten och kryddor ca 10 min, låt. Koka rensad svamp, skuren i stora bitar i lite saltat vatten (är svampen vattnig behövs inget vatten) i 30 min på låg värme. 2 kg karljohansvamp , eller blandsvamp
Tillsätt strimlad vitlök på slutet så att den får gå med en kort stund. Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt
Ostsåsen görs extra matig med morötterna. Lasagne påsvampLasagne uppskattas ofta av hela familjen. Här är färsen utbytt mot svamp, som du kan välja efter säsong
Tillsätt äggulor och västerbottenost i stuvningen, smaka av med salt och peppar. När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.