Ni vet att jag är en liten tjötmaja om det här att smaka av och själv lita på sina smaklökar, recept är super att ha, för att ha en grund att gå efter, men hur godsaken ska smaka i slutändan, ja det bestämmer man själv
Hur svårt kan det va. Vilka snygga baguetter och säkert hur goda som helst också. Igår bakade jag baugetter - perfekt utflyktsmat - som jag nu ska fylla med ost, skinka, sallad, fetaoströra, salami annat som kylen erbjuder
Det bästa är att det kräver vare sigmånga ingredienser eller någon muskelkraft alls. Ett bra tips närman bakar tårtbottnar är att klä in en form medlöstagbarkantmed bakplåtspapper som sticker upp en bit ovanför formkanten, På så vis får kakan möjlighet att växa på höjden och man får höga och luftiga bottnar
Risotton har jag gjort många gånger, vad gäller skyn är den en ny favorit och vi gjorde den för första gången på nyårsafton efter recept här och även köttet blev riktigt bra
Och kanske lite övning om man vill få dem sådär blanka men ändå frasiga på ytan och sega i mitten. Mitt sena nattbakande resulterade i att jag kom i säng för sent mot vad som kan kallas hälsosamt och idag lider jag sviterna av en seg morgonstart
Jag har många gröna som jag ska plocka in och se vad jag kan göra med dem. Vispa smeten till muffinsen, äggen tillsammansmedmandelmjöl, kokosmjöl, kanel, bakpulver och sedan grädde och smält smör
Det senare en utmaning - och vi får se hur det slutar. Arbetet på sjukhusskolan flyter på och vi har många patienter/elever/ barn och ungdomar som behöver vår hjälp att kunna uprätthålla sin skolgång under sin sjukdomsperiod
Jag kan tänka mig att många använder just sådana formar. Här nedan kommer jag visa hur jag lagt ihop en fyrkantig men det fungerar precis lika bra med en rund form
Laga för mycket och frys in någon låda så du kan plocka fram en kväll när du inte orkar laga något. Kanske något överlivet från kylen, grönsaker eller avokado)
Själv är jag ju usel på att baka men det här verkar så enkelt att till och med jag kan göra det. de är som sagt eminenta gäster som vet hurmantillskansarsig min fulla beundran) - dettafantastiska knäckebröd/snacks/mumsmums/tilltugg/godis
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, blanda gärna lite strösocker med fröna och liksom mosa in de i varandra så blandar sig vaniljfröna bättre i sylten
Seminariet handlade om måltidspedagogik där två eldsjälar, Susanne Thorén och Hanna Sepp, bakom företaget ”Läromat” föreläste och berättade om hurmankanarbeta för att få förskole- och skolbarn in i köket samt hur all personal ute på förskolor och skolor kansamarbeta för att få en lustfylld och lärorik samvaro kring matsituationerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.