Härliga vetekakor
Vanlig jävla mat!
Vanlig jävla mat!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 90 min (all jäsningstid inräknat) Ugn:
  • 200-225 grader
  • 4-6 st vetekakor
  • 50 g smör eller margarin,
  • 5 dl mjölk,
  • 50 g jäst,
  • 1 tsk salt,
  • 1 msk socker
  • 10-11 dl vetemjöl,
  • 2 dl fiberhavregryn,
  • 37 grader så jag lät kastrullen vara kvar på spisen några sekunder. Smula jästen i en bunke, häll över blandningen och rör om så jästen löses upp. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl samt havregrynen. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta ihop degen. Lägg på en bakduk. Jag lät den jäsa i 40 min När degen blivit fluffig, lägg upp den på köksbänken med lite mjöl under. Dela den i fyra eller sex delar. Platta ut till fina kakor med två till tre på varje plåt med bakplåtspapper under. Nagga dem med gaffel och på med bakdukar. Jäs i ca 20 min Sätt på ugnen nu så hinner den bli varm. Bröden är nu färdigjästa så skjuts in i ugnen ca 15-20 min beroende på storlek. Låt svalna på galler.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.