50 gram smör 6 dl mjölk (vatten funkar också bra) 1 påse torrjäst eller 50 g färskjäst 1 msk salt ½ dl brödsirap 11-13 dl rågsikt Gör så här. 11-13 dl rågsikt
2-3 msk brödsirap eller ljus sirap. 13-14 dl rågsikt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 225°, 12-15 min. 2-3 msk brödsirap eller ljus sirap. 13-14 dl rågsikt
RågsiktsbrödIngredienser50 gram smör6 dl mjölk (vatten funkar också bra)1 påse torrjäst1 msk salt½ dl brödsirap11-13 dl rågsiktInstruktionerBörja med att smälta smöret i en kastrull och häll ner mjölken eller vattnet om du använder det. När du arbetat klart degen, låt den då få jäsa med bakduk över sig i 30-45 minuter. 11-13 dl rågsikt
Ljumma mjölken till 37 grader. Blanda rumstempererat smör + rågsikt + salt + socker i en stor bunke. Häll på mjölken och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg
)50g smör4dl mjölk50 g jäst½ dl olivolja1 dl mörk sirap2 tsk salt½ msk brödkrydda (det skulle egentligen vara 1 ½ msk)6 dl rågsikt5-6 dl vetemjölSmält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37grader. 5-6 dl vetemjöl
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 1-2 timmar. Tryck ut varje bulle till en rund kaka, 1-1,5 cm tjock. Låt bröden jäsa ca 40-50 minuter under bakduk
Ingredienser Portioner. 4 st 25 g färsk jäst 4 dl vatten ca 100 g kokt kall skalad potatis 1 tsk fänkål 1 1/2 tsk salt 1 msk honung 1 dl grovt rågmjöl ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 550 g) Lägg till i inköpslistan
Arbeta degen i maskin i 5-10 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-ish minuter. En stor anledning till att jag tycker så mycket om att laga (och äta
Här har de bakats för fullt,men vi börjar med dessa små härliga,mjuka hålkakorna. Orkar man inte göra mindre varianter så går de lika bra och göra två normalstora hålkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.