Strö på toppingen med ost och pizzakrydda som överst. Servera med en fräsch sallad. Hacka blomkålshuvudet i små bitar och mixa sedan till grumlig konsistens
Vispa 5 dl grädde och garnera med den och bären. Vispa ihop 4 äggvitor och 2 dl socker pösigt. Rör i 3 dl ricecrisp och bred ut på bakplåtspapper och grädda i 125 grader i 70 min
) Solen har försvunnit så det blir nog en inne-dag med städning, bakning och middagsförberedelse. Men den här tigerbanankakan var inte så dum den heller och kommer strax efter på min banankakelista
Blanda ägg med vattnet och pensla sedan bröden med det. Dela degen i 2st delar och ta undan en liten bit deg från varje deg, forma de stora degbitarna till limpor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela de två små bitarna i 3st delar (6st delar), rulla ut dem till långa smala längder och fläta 2st flätor och lägg flätan mitt på brödet, längs med, och fäst den under brödet
(smör & vetemjöl att bröa springformen med). Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 20min, ta ut den och dekorera med choklad & kolasås och servera med vispad vaniljgrädde ca
Pensla med uppvispat ägg & vatten. (stansa ut ett mönster med en brödstämpel) Strö på valfri topping. Forma varje bit till en boll och Lägg dem på 1-2 plåtar med bakplåtspapper. (för extra hård skorpa på frallorna- ställ en form med 0,5-1l vatten i botten av ugnen
Blanda ägg med vattnet och pensla sedan bröden med det. Dela degen i 16st delar och ta undan en liten bit deg från varje deg, forma de stora degbitarna till limpor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela de 16st små bitarna i 3st delar (48st delar), rulla ut dem till långa smala längder och fläta 16st flätor och lägg flätorna mitt på bröden, längs med, och fäst den under brödet
Blanda alla torra ingredienser i en bunke tillsammans med de rostade & kryddade fröna. 15min och ringla över rapsolja och krydda med paprikakrydda & salt. Bred ut smeten på en plåt (ca 30x40 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper
Jag är inte så mycket för pyssel med papper, pennor och lim och sånt. Men pyssla med bakning det tycker jag om och det verkar ha gått i arv till Olivia och Ida
Lägg tillbaks i stekpannan och blanda ihop med tomatpuré, pressad vitlök, salt och peppar. Balansera upp de salta och syrliga smakerna med agavesirapen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.