1 Botten3
st ägg 180 g socker 120 g vetemjöl 12 g bakpulver 0,5 dl mjölk
1 Mörk
chokladmousse200 g mörk choklad 70 % 2 st gelatinblad 4 dl vispad grädde 9 g florsocker
1 Kaffegelé1,5
dl vatten 3 st gelatinblad 1,5 msk kaffepulver 1 msk muscovasdosocker
1 Dekorationer
Stora amerikanska blåbär 100 g mörk chokladSockerkaksbotten
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och sist mjölken. Bred ut på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 230 grader ca 5-7 min och låt svalna.
Stansa ut en botten med hjälp av en springform och placera sockerkaksbottnen i formen Fyllning
Smält chokladen. (ca 40-45 grader) Blötlägg gelatinet. Häll 1 dl grädde i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och lägg i grädden. Värm upp så gelatinet smälter. Vispa resten av grädden och häll sedan den smälta chokladen i gelatinblandningen och rör om. Häll över allt i den vispade grädden och rör om. Bred sedan ut moussen på sockerkaksbottnen i formen. Ställ i frysen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och tillsätt kaffepulver, gelatinet och socker. Låt svalna och skeda ut på moussetårtan. Skär kakan i bitar och garnera med blåbär och önskad chokladdekoration.
dessa kakor smakar ungefär som de där mjuksega cookiesarna som man köper hos seven eleven. kan säkert bli mer knapriga om man önskar det genom att baka dem lite längre, men jag gillar dem lite mer åt det mjuka hållet, i alla fall i den här smaksättningen
Sätt ugnen på 110 grader. Skär mindre bitar av fikonen innan du snabbt mixar dem med valnötter, jordnötssmör, havre, müsli, choklad, kakao, marmelad och ägg till en sammanhängande massa (den ska inte bli slät, utan med bitar i)
Glad 4. e advent. Här kommer ett recept på goda chokladcupcakes med mycket smak. De här kalasade jag och Andreas på för nån vecka sedan, spritsade med grädde och toppade med en Polly
bryt den mörka chokladen i en liten värmetålig skål, tillsätt hälften av vattnet och hälften av smöret och smält över en kastrull med sakta sjudande vatten
De här cupcakesen är mitt senaste bidrag till min och jobbtjejernas "Cake Club". Jag har varit sugen på att göra dem i nästan ett år och äntligen blev det av
Smula ner jästen och slå över den ljumma filen och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig med maskin eller för hand, 5 min i maskin och några min längre för hand
Det här receptet ger underbart mörka fylliga tryfflar för chokladälskare. De kan givetvis smaksättas som man vill, men jag föredrar den här med kaffe och cognac – lustigt nog anas bara de noterna sedan i den färdiga tryffeln, antagligen för att de är så mörka och fylliga
Här har ni ett fantastiskt fint recept på härliga choklad tryfflar. Vanligtvis så tycker jag att hemmagjorda tryfflar blir alldeles för mjuka när de fått stå framme i rumstemperatur en stund men inte dessa inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.