Indisk kikärtsgryta med potatis & blomkål
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 11 gul lök
  • 13 centimeter färsk ingefära
  • 14 potatisar
  • 12 morötter
  • 11/2 blomkålshuvud
  • 12 msk smör
  • 12 msk rapsolja
  • 11 msk Madras currypulver
  • 11-2 tsk gurkmeja
  • 11 burk kokosmjölk, 400 g
  • 11 grönsaksbuljongtärning
  • 11 burk kokta kikärter, 400 g
  • 1 salt och peppar
  • 1 rostat mandelspån
  • 1 färsk koriander
  • 11 förpackning papadums, cirka 110 gSå här gör du Skala och hacka vitlök, gul lök och ingefära. Skala och skär potatis och morötter i bitar respektive skivor. Dela blomkålshuvudet i buketter. Fräs vitlök, lök och ingefära i en gryta med smör och olja i cirka 3 minuter. Tillsatt curry och gurkmeja och rör om. Vänd ner potatis, morötter och blomkåls­buketter. Späd med kokosmjölk och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Låt grytan koka i cirka 15 minuter på svag värme. Skölj kikärterna i kallt vatten och tillsätt dem i grytan. Smaka av med salt och peppar. Garnera grytan med mandels­pån och koriander. Fritera papadums enligt anvisningar på förpackningen och servera till grytan. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 107

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.