Indisk kyckling
Café L9
Café L9
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Indisk kyckling 4 port 600 g kyckling, filéer
  • Kryddpasta
  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk ingefära, färskriven
  • 1 pressad vitlöksklyfta.
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk spiskummin, malen
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk cayennepeppar
  • olja till stekning
  • 400 g kokosmjölk
  • 250 g tomater, passerade
  • Börja med kryddpastan och mixa cashewnötterna, blanda alla ingredienser till en tjock smet.
  • Skär kycklingfiléerna i tunna skivor 0,5 cm Lägg kyckling i kryddpastan och låt marinera ett par timmar. Jag lät min ligga över natten.
  • Sätt på riset.
  • Värm lite olja i en wokpanna och fräs kycklingen.
  • Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter Servera med ris och sallad och garnera gärna med cashewnötter och hackad bladpersilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.