Indisk kyckling med raita
Taste by Louise
Taste by Louise
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner Tid: 1 timma
  • 4 kycklingfiléer, gärna med skinnet kvar
  • 2 msk rapsolja + msk smör till stekning
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk ingefära, färsk, finriven
  • 1½ msk koriander, malen (krydda, ej ört)
  • 1 msk spiskummin, malen
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 5 kryddnejlikor, hela
  • kryddnejlikor
  • ½ tsk kanel, malen
  • 3 msk gul curry (vanlig)
  • 1 burk kokosmjölk,
  • 400 ml
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pak choy, tvättad (finns i välsorterade livsmedelsbutiker eller asiatiska livsmedelsbutiker)
  • Salt
  • Raita
  • 1/3 gurka, skalad
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • ½ tsk honung
  • ½ krm cayennepeppar
  • ½ finhackad lök med
  • 1 krm kanelpulver,
  • 1 krm kardemumma och
  • 1 finhackad röd chili i
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vatten och
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond och koka riset färdig på svag värme
  • 5 minuter och dra under lock och vänd i
  • ¾ dl russin

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.