11 stor
grillad kyckling 1 grön paprika 2 bananer 3 dl grädde 1 vitlöksklyfta 1 msk sambal oelek 1 dl mango chutney Salt CurrySkär kycklingen i bitar och lägg i en smord ugnsfast form, skär sedan banan och paprika i bitar och lägg över. Vispa grädden lätt och blanda ner övriga ingredienser och häll det över kycklingen, paprikan och bananerna. Sätt in i ugnen ca 20 minuter, 225 grader. Servera med ris och sallad.
Indisk mat är verkligen min absoluta favoritutländska mat. Min kycklinggratäng blev inte så himla dålig den heller utan jag blev faktiskt jättenöjd och jag kommer absolut att göra den fler gånger
Ingredienser Indiskkycklinggratäng För 4 personer 4 st kycklingfileér 2 dl strimlad purjolök 2 msk madras curry* 3 dl kokosmjölk 1 st banan 125 g bacon Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt *Ekologisk kryddblandning från spicemaster
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika, 4 portioner. Krämig kycklinggratäng med tomat och basilika, 4 portioner
Den här kycklinggratäng är perfekt vardagsmat, snabb att tillaga och näringsrik. Jag kokade rött ris till min kycklinggratäng, men det tar lite extra lång tid, så vill du att maten ska vara klar lite snabbare än så, då rekommenderar jag jasminris istället, eller varför inte pasta
Skär filéerna i lite mindre bitar, krydda dem med chicken&steak och stek till fin färg. Vispa ihop Cantadou, crème fraiche, grädde och buljongtärningar och pepparmix, låt det koka ihop sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.