Disse ruller du til små pølser som du lager små smultringer av. Hvis du har god tid en lørdagsmorgen er det ingenting som smaker så godt som ferske bagels til frokost
Rull den til en pølse og del opp i 3 cm tykke biter. Prinsessekaken bærer sitt navn med rette. God gjærbakst fylt med deilig eggekrem og toppet med melis
For selv om det ligner kødpølse er det ikke nogen kulinarisk sensation at skive den og spise den kold på rugbrød… Indtil da får i opskriften på min kartoffelsalat der passer til stort set al slags pølse
Tyvärr fick vi krångel med planet och tvingades gå ned i Köpenhamn (läs återvända till vår altan) där passagerarna blev bjudna på rød pølse, Gammel Dansk och Carlsberg
20 emner og trill ut i pølser, form til kranser med endene i kryss over. Jag vet faktiskt inte vad motsvarigheten till den här lilla "julkakan" heter i Sverige, den kan ju givtevis bakas året runt det är inga julkryddor i den men den kommer i butikerna här i Norge samtidigt som alla andra julkakor och finns bara då
Jag hittade en intressant Paelo-blogg via Jimmy Moore igår som jag ska ge ett försök att översätta. Länkar till bloggen ligger i gårdagens inlägg på engelska
Ja just det – öl, wienerbød med sjokoläääääde i mitten, små soldater med hög svart pälsmössa, “hygge”, røde pølser, Tivoli, cyklar (=massor av cyklar) men självklart också smørrebrød väl
Trill pølser og legg på stekebrett. 200 g smør200 g sukker2 eggeplommer1 ss sirup½-1 ts kanel1 ts vaniljesukker1 ts natron300 g hvetemelperlesukkerhakkede mandlerRør smør og sukker hvitt
Skjær pølsene i tynne skiver (omtrent en cm) med en skarp kniv. Hvelv deigen ut på en melstrødd plate og form den til tre pølser, ca 7,5 cm tykke og 12,5 cm lange
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.