Caprese Sallad eller som Italienarna säger “Insalata Caprese” är en vacker och ljuvlig sallad. Jag serverar minsallad på lite annorlunda vis idag och det fick bli en spännande förrätt
wpa>div { margin-top. v=wpcom-no-pv". Byt ut parmesanosten, pinjenötterna och basilikan mot t. Här kommer receptet på en supergod sallad som passar perfekt till grillat och som är ett bra alternativ till den mer traditionella potatissalladen
Servera salladen överströdd med färska basilikablad och strö på brödkrutonger vid serveringen. Lägg upp ost och tomater på ett uppläggningsfat eller på fyra tallrikar
Vänd ner finhackad mandel. 1finhackad mandel1. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd springform, ca 30 cm i diameter. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter
Det här är en matig, men fräsch sallad och en av de många rätter i Artusis bok som har blivit klassiker i italien, men som aldrig riktigt tagit sig utomlands
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.