Fralloroch bröd av råg-, vete- (spelt och ”vanligt”) och vetekli. Av någon anledning så tycker inte min surdeg om att matas med enbart vetemjöl, inte ens Orga verkar vara nog
Receptet till dessa fördrinkstilltugg fick vi av en viss fru N. Men det gick ypperligt, Anders visade sina LEGO-byggar takter och ett tu tre stod den där
Man märker att de har blivit äldre - numera blir deras bakverk minst lika bra som mina - tidigare var anledningen till att de var medoch bakade var väl mer för att de skulle få känna sig delaktiga
Frallormedhavregrynoch frön. Doften, smaken och känslan av hembakat är underbar. Pensla frallornamed uppvispat ägg och strö över lite flingsalt och sesamfrön
Servera med vildris och någon kvist av en vacker och passande ört. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Rör ihop kvargen medhavregrynenoch tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallormed hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Tillsätt rågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet. Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen
Servera med en god röra som förrätt eller liknande, gör varm smörgås eller ta fram som frukostbröd. På nyårsafton serverade jag Toast Skagen till förrätt (hemgjord god röra) och i år blev det även hembakt bröd som botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.