100 g pistagenöt (gärna riktigt grön, typ iransk). 2,75 dl strösocker 1 dl flytande honung 1 dl glykossirap 1 dl vatten 2 st små äggvitor 0,5 dl strösocker 100 g pistagenöt (gärna riktigt grön, typ iransk) 130 g skållad sötmandel 130 g skalade hasselnötter Florsocker, att pudra med
Vi kom igång ordentligt med vitkålspratet och då tipsade hon om den här iranska rätten. Iransk mat med vitkål och frisk lime… Kalampolo - Vitkålsris med köttfärs 5 dl basmatiris vatten salt 500 g köttfärs 1 stor gul lök curryblandning rapsolja och smör 1/2  litet vitkålshuvud 2 - 3 msk torkad lime 2 msk tomatpuré 1
eller finfördela köttet som jag gjort här och fyll ett Iranskt bröd eller Pitabröd med sallad,. Längtade tillbaka till Jamaica och plockade fram kryddorna som jag köpt med mig
Jo, jag kom över lite privatimporterad saffran från en kompis och gjorde en liten saffransmarinad bestående av 2 gr iransk hel saffran och några cl vodka
· Nygräddat bröd smaksatt med iransk saffran och vit tryffel· 21 gram organisk majonnäs (vill så gärna skriva marjonäs - så som jag alltid trott det hetat)· 9 gram mâchesallad· 20 gram sauterad lök (i Christal Champagne)· 9 gram vit tryffel· En skvätt 12-årig balsamvinäger från Modena· 20 gram lufttorkad Pata Negra-skinka· 1 gram Rosa Himalaya-salt· Japansk Wagyu-biff Om det här blir inspirationen till din nästa grillstund eller om du grillar någonting annat så kan jag hur som helst rekommendera Wopper, Angus eller Tendercrisp Chicken
I den större muggen serveras varmt kaffe á la en iransk väninnaVärm en halv mugg mjölk i micron, Lägg i en tsk néscafe och lite socker, fyll på med kokande vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.